Zingen is een gezonde en prachtige hobby

Misschien wil je na de coronaperikelen bekijken of je wilt zingen bij de KZV Mastreechter Staar.  Mail voor vrijblijvende informatie naar ledenzaken@mastreechterstaar.nl

Gastenboek

Wij willen graag contact hebben met onze fans en website-bezoekers. We zijn steeds benieuwd naar uw oordeel over onze concerten, onze website, over ons koor.
Wellicht hebt u ook idee├źn die u met ons wilt delen. U kunt uw mening, advies, tip geven door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Concert tweede Kerstdag

SINT PIETER MAASTRICHT, Maandag 9 januari 2017

Geachte bestuursleden, dirigent, pianist, zangers en alle andere medewerkers aan het jaarlijkse KERSTCONCERT van de KONINLIJKE ZANGVERENIGING MASTREECHTER STAAR,

Voor mij ligt – zoals elk jaar – een prachtig uitgevoerd programmaboekje waardoor ik met veel voldoening terugdenk aan jullie recent uitgevoerd concert.

Graag wil ik jullie allen hierbij een welgemeende PROFICIAT toe wensen voor jullie prachtige Staar Kerstconcert 2016.

In tegenstelling tot het concert van 2014, waarna ik jullie ook een brief met mijn teleurstelling toezond , was het concert nu evenals die van het vorig jaar een ware verrassing.

We hebben genoten van een uitgebalanceerde opeenvolging van programmaonderdelen en het geheel gelardeerd door prachtig gezongen muziekstukken. Fantastisch.

Met een voldaan Staar Kerstgevoel gingen Monique en ik de tweede kerstdag in.

Veel succes in de komende tijd.

Met vriendelijke groet,
Jan Voorvelt.
Ere lid KZV Mastreechter Staar.

 

Beste voorzitter en andere bestuursleden,

Afgelopen tweede kerstdag waren wij traditiegetrouw weer bij het concert dat door de Staar gegeven werd.

Er werd prachtig gezongen en ook het repertoire viel goed in de smaak, maar eerlijk gezegd vonden wij het een beetje saai. Het is allemaal nogal statisch.

Misschien kan er iemand op het toneel wat toelichting geven op hetgeen er gezongen wordt, bijv. wat achtergrondinformatie over het ontstaan etc. En een beetje beweging in het koor zou toch voor het oog ook wat meer afwisseling bieden. Het kerstverhaal van den Ezel en den Os daarentegen was bijv. al een mooie afwisseling in het programma. Misschien kunt u meer van dit soort zaken in het programma opnemen.

Ik hoop dat u mijn schrijven als opbouwende kritiek wilt zien en wie weet heeft u zelf ook al wat meer ideeën over hoe er wat meer afwisseling kan komen in het optreden.

met vr. groeten,

Andrea Nelissen

Maastricht

Kerstconcert Groningen

“Op zaterdagavond 17 december mochten wij te gast zijn bij het Kerstconcert van de Mastreechter Staar in de Martinikerk in Groningen.

Wij hebben erg genoten van dit concert, fijn was het ook te constateren, dat er een grote publieke belangstelling was en ook dat het publiek zeer enthousiast was. Waar we o.a. van genoten hebben was het Hallelujah uit de Messiah van Händel. Een divers repertoire en zeer beschaafd en muzikaal gezongen, ook professioneel, zoals jullie opkomst, professionele dirigent en idem dito begeleidende pianist (hoewel we de klank van de vleugel niet optimaal vonden). Ook het publiek om ons heen was zeer enthousiast, en dat hebben jullie ook wel gemerkt aan het daverend slotapplaus, echt prima dus.

In onze beleving was de dynamiek wat vlak zoals o.a. het verschil tussen piano en forte. Maar dat had, wat betreft de “power“, dus ook te maken met de akoustiek in de Martinikerk”.

Geert en José Loorbach
Groningen
Januari 2017

 

 

Meppel 20-12-2016

Hallo Mannen van de Mastreechter Staar,

Afgelopen zaterdag het kerstconcert in de Martinikerk in Groningen meegemaakt.

Dit was voor ons een fantastische mooi concert en we hebben dan ook volop genoten.

Het enthousiasme van zowel de zangers als van de dirigent en niet te vergeten de pianist was overweldigend.

Ook de solo zangers Syrinx Jessen en Fabio Verga waren fantastisch om naar te luisteren.

Het ogenschijnlijk gemak van de zangers en dirigent om er wat moois van te maken was indrukwekkend. De akoestiek in deze kerk was ook perfect.

Het publiek, ongeveer 600, was ook laaiend enthousiast. Het Gronings Volkslied en Eerappellaand van Ede Staal werd met luid applaus beloond. Waarna het kerst gedeelte volgde met aan het eind een heel mooi gezongen Stille Nacht.

Hieruit blijkt maar weer dat De Mastreechter Staar een wereld koor is waar wij als Nederland trots op mogen zijn.

Wij hopen nog vaak een concert mee te mogen maken.

Met vriendelijke groet,

Antje en Bert Haandrikman.

Kerstconcert Lichtenvoorde

Man man man man man man man
man......wat was dat genieten gisterenavond in Lichtenvoorde. Vooral na de pauze, niet vanwege het repertoire, want dat was voor de pauze ook fantastisch. Na de pauze zijn we helemaal voorin gaan zitten, weggevlucht van de nogal bronchitis achtig rij achter ons. Kan ik echt van huilen. Maar ondanks de ongemakkelijke zit vooraan, hahaha tussen de kerstbomen, hebben we met volle teugen genoten. we hadden perfect zicht op de dirigent. Een schouwspel op zich! Zo enthousiast en vol overgave. Super bedankt allemaal.”

Groetjes
Angelique Bos
Nuenen
P.s. ik heb nu jullie cd opstaan, nog even nagenieten”

 

“Geachte mevrouw, mijnheer,
Graag wil ik de leden, zangers van de Mastreechter Staar bedanken voor het geweldige concert in de Bonifatius kerk op woensdag 14 december 2016. Syrinx Jessen, Bèr Schellings, Fabio Verga, pianist “Soldaat van Oranje” Michiel Ballhaus en de jonge dynamische Belgische dirigent Frederik Verhooghe zorgden dat de zangers van de Mastreechter Staar konden schitteren in een ambiance van engelen en kerststallen. Een uitverkochte Bonifatius kerk en voor de pauze een wereldlijk deel met prachtige werken van Rossini, Verdi, Cole Porter’s I got You under my skin met een geweldige Fabio Verga , Andrew Lloyd Webber, Bèr Schellings schitterend in If I were a rich man van Harnick/Bock, Händel, Caccini’s Ave Maria met geweldige zang van Syrinx Jessen, Burleigh, Verdi’s La vergine degli angeli met de zangers van de Mastreechter Staar en met de mooie en prachtige stemmen van Syrinx Jessen en Bèr Schellings, Wagner en een Russisch sloten het wereldlijk deel af.
Mijn vrouw en ik hebben geweldig genoten. Als Limburger uit Sittard opgegroeid in Stein met de Staar sprak ik in de pauze Paul Ruiten van de Maastreechter Staar. Hij bleek op het St.Michiellyceum in Geleen gezeten te hebben 1 jaar voor mij. Wij kenden een groot aantal leraren. Albert Sluijs viel mij pas later in , Nick van de Burgh (Bertus), Guus Cantelberg, mevrouw Spauwen, mijnheer Packbier, mijnheer Koelman, Minka, de lerares Frans, pater Zelissen, om een paar nieuwe namen te noemen. In de kerk was het warm en de Staar kwam na de pauze in hemdsmouwen om het Kerst deel te
zingen. Bayer Sager, enkele anonieme liederen, waaronder Jesus chez les Bretons en il est né le devin enfant, Adams, het prachtige Hallelujah van de onlangs overleden popzanger en componist
Leonard Colhen, Martin/Blane, Adam en eindigend met We wish you a merry Christmas. Een geweldige uitvoering met een uitgebreid programma, maar voor deze 133-jarige Mastrechter Staar
deez ze dien Patsj aaf (doe je je pet af). Jammer, dat het na een toegift voorbij, was, maar de Staar laat zien waarom Limburg (Mestreech, André Rieu, de A2 – tunnel) trots op deze zangers is.

Mastreechter Staar bedankt voor een memorabel concert, prettige Kerstdagen en een zangrijk 2017.”
Jan Winkels
Lichtenvoorde

 

Geachte lezer,

met dank voor het voortreffelijke concert in Lichtenvoorde, u hebt met u zang velen laten genieten!! En daar was ik zeker ook bij!

Met vriendelijke groet,

Henk Baars,

Lichtenvoorde

 • ar-vrijthof-maastricht0113
 • 2008-07-03 staar rieu generale repetitie vvdb 0035
 • img 4286
 • 2008-12-20 rieu gelderedrome 1 0640
 • ar-vrijthof-maastricht0034
 • CD Presentatie 4-11-2007 4969 PK
 • img 4347
 • 2008-12-20 rieu gelderedrome 0346
 • 19-12-2008 15-38-42 img 2446.jpg 0311
 • Vrijthof 15-04-2007
 • 2008-09-28 staar 125 receptie 0067
 • arnhem 26-1-2008 21 6684 pk
 • luxemburg 03
 • Parcours 09-09-2007 62 VB
 • img 1665
 • 2008-12-20 rieu gelderedrome 1 0631
 • 2008-11-15 staar flint amerfoort 0050 vvdb
 • 2008-11-15 staar flint amerfoort 0096
 • img 3927
 • 2009-10-09 staar 5d slovenie 0042