Zingen is een gezonde en prachtige hobby

Misschien wil je na de coronaperikelen bekijken of je wilt zingen bij de KZV Mastreechter Staar.  Mail voor vrijblijvende informatie naar ledenzaken@mastreechterstaar.nl

Live registratie: De Staar met Mannen!

Tiel HA 3 PR

De Staar eerder dit jaar in Tiel (foto Henk Albersen, KZMS)

Een lang gekoesterde wens is uitgekomen: een live concert CD registratie van de Koninklijke Mastreechter Staar op eigen grond. Het concert met de titel Mannen! waarmee het koor langs veel Nederlandse theaters toert van 2011 tot 2013 is opgenomen in de St. Theresiakerk in Maastricht op 28 september 2012.

Mannen! is een theaterproductie van de Mastreechter Staar waarbij de Staar thematisch laat horen in welke hoedanigheid mannen in het leven kunnen staan. Zo zijn er mannen als soldaat, als priesters en zeebonken. Verder zijn er mannen als lovers, loosers en crooners. Oh ja en hoe kunnen we het ook vergeten… de drinkliederen. De geschiedenis leert ook hier weer dat het vooral de mannen zijn drinkliederen zingen, zonder overigens ongeëmancipeerd te zijn!

De zangers gaven voor een volle kerk een goed en zeer gewaardeerd concert onder leiding van Staardirigent Paul Voncken. De pianobegeleiding was in de virtuoze handen van Michiel Ballhaus. Ook trad een aantal solisten op in het programma: de tenoren Pascal Pittie en Jan Diether van den Berg bleken een schot in de roos. En natuurlijk onze eigen Bèr Schelings: hij zong weer de sterren van de hemel. Al met al een erg gevarieerde en geslaagde avond. Wij verwachten dat de CD van dit concert nog dit jaar op de markt komt.