Zingen is een gezonde en prachtige hobby

Misschien wil je na de coronaperikelen bekijken of je wilt zingen bij de KZV Mastreechter Staar.  Mail voor vrijblijvende informatie naar ledenzaken@mastreechterstaar.nl

Staar wordt feestelijk onthaald in Akkrum

Akkrum 26 05 2013In het laatste weekend van mei 2013 ging de Staar op concertreis naar het hoge Noorden, naar Akkrum in Friesland. Daar werd op zaterdagavond in een tot concertzaal omgebouwde en geheel gevulde sporthal een concert gegeven met als thema verbroedering tussen Limburg en Friesland. De Staar trad op met de Akkrumer fanfare 'Harmonie' onder leiding van de Limburger Jos Zegers.

De Staar werd uitermate geestdriftig onthaald bij de vertolking van een aantal liederen uit het programma "Mannen!". Een van de hoogtepunten was de samenwerking van fanfare en Staar in de begeleiding van de Limburgse zangeres Brigitte Heitzer bij 'Gabriela's Song' uit de film 'As it is in Heaven'. Brigitte werd verder prachtig begeleid door de fanfare in – hoe kan het anders – 'Don't cry for me Argentina' en in 'Bloasmeziek'. Verder vertolkte de Staar het Frysk Folksliet vrijwel accentloos, zo liet spreekstalmeester Hans Anker op zijn eigen cabareteske wijze weten.

Na een geslaagde afterparty, met een Limburgse band, trad de Staar zondag weer aan voor het Frühschoppen in Akkrum. Na afloop werden de Staarleden uitgezwaaid door een nog immer enthousiast publiek. Wat een feestelijk weekend!

(Foto: Paul Kerkhofs, KZMS.)