Zingen is een gezonde en prachtige hobby

Misschien wil je na de coronaperikelen bekijken of je wilt zingen bij de KZV Mastreechter Staar.  Mail voor vrijblijvende informatie naar ledenzaken@mastreechterstaar.nl

Concert Staar en Harmonie St. Walburga in Amby

De St. Walburga kerk van Amby was het decor voor de harmonie St. Walburga die samen met de Koninklijke Mastreechter Staar een optreden verzorgde. Samenwerken is immers een van de toekomst thema's van het koor. Voor de Staar tevens de gelegenheid om mannen "warm te maken" voor het lidmaatschap van onze vereniging. De stem is immers een instrument waarmee je niet terecht kunt bij een harmonie.

De publieke belangstelling was groot, de mensen "drongen" om 19.30 uur de kerk binnen om een goede zitplaats te bemachtigen. Er bleven maar belangstellenden komen en in een mum van tijd waren de beschikbare plaatsen bezet. Na een zorgvuldige opstelling rond het altaar gaf dirigent Paul Voncken het startsein. Staar pianist Michiel Ballhaus liet de vleugel goed "warm draaien" bij de start van het Coro di Masnadieri. Behalve enige klassieke werken passeerden verder een Sinatra medley en een bloemlezing van Limburgse liedjes nog de revue.

Daarna was de beurt aan de harmonie. Vele instrumentale hoogstandjes bracht men ten gehore waaronder werken uit de opera Carmen van George Bizet. Na hun optreden trokken beide muziekgezelschappen gezamenlijk "ten strijde". En hoe......de harmonie gaf een strakke inleiding op Choeur des soldates waarmee wij de gasten trakteerden op mooie maar stevige marsmuziek. Met het Coro di Zingari werd het concert in Amby afgesloten.

Langzaam maar tevreden verliet het publiek de kerk en zocht haar weg door het donkere en koude herfstweer, op weg naar huis. Zowel de Mastreechter Staar als de Harmonie St. Walburga kunnen terugkijken op een geslaagd concert.

De galerij met foto's is te vinden door hier te klikken.