Zingen is een gezonde en prachtige hobby

Misschien wil je na de coronaperikelen bekijken of je wilt zingen bij de KZV Mastreechter Staar.  Mail voor vrijblijvende informatie naar ledenzaken@mastreechterstaar.nl

Staar behoudt zijn Beschermvrouwe

(Foto: Koninklijk Huis)

Zoals deze week bekend is geworden zal H.K.H. Prinses Beatrix de functie van 'Beschermvrouwe' van de Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar voortzetten. Het bestuur van de Staar ontving bericht van Paleis Noordeinde van de bestendiging van deze erefunctie door de Prinses. Zij liet weten dankbaar te zijn voor de jarenlange samenwerking en te hopen op een succesvolle voorzetting. Het bestuur en leden van de Staar zijn zeer ingenomen met dit besluit van hun Beschermvrouw.

In 1903 was het H.M. Koningin Wilhelmina die als eerste de functie van Beschermvrouwe van de Mastreechter Staar op zich nam. Daarna volgden Koningin Juliana (12 januari 1949) en Prinses Beatrix toen zij op 30 april 1980 Koningin werd.

De Mastreechter Staar heeft al ruim een eeuw een bijzondere band met het Koninklijk huis. Bij het jubileumconcert in Maastricht in 2008, was het Prinses Maxima die met haar aanwezigheid het Koninklijk huis vertegenwoordigde.
Vorig jaar juni, bij het eerste werkbezoek van de nieuwe Koning en Koningin aan de provincie Limburg, had de Mastreechter Staar de eer het Koningspaar in het Gouvernement te Maastricht een welkom toe te zingen.