Zingen is een gezonde en prachtige hobby

Misschien wil je na de coronaperikelen bekijken of je wilt zingen bij de KZV Mastreechter Staar.  Mail voor vrijblijvende informatie naar ledenzaken@mastreechterstaar.nl

Staande ovatie voor de Mastreechter Staar

 

Wie er niet bij was, heeft echt iets gemist, bam! We vallen gelijk maar met de deur in huis. Afgelopen zaterdag beleefde een goed gevulde kerk een fantastisch concert van de Koninklijke Mastreechter Staar. Dit concert was georganiseerd in het kader van het 125-jarig bestaan van de Koninklijke Harmonie De Bazuin. Het uit ruim 125 man bestaande mannenkoor -dat nationale en internationale bekendheid geniet- bracht een zeer gevarieerd programma. Opvallend is dat de Staar met Bèr Schellings een eigen bas/barriton solist in huis heeft waarmee men goed voor de dag kan komen. Je merkt de eenheid en de routine van de solist en het koor.

Gevarieerde composities kwamen aan bod van Verdi, Wagner tot Rossini. Na de pauze was het een wat luchtigere programmering. Opvallend was ook de bijdrage van de Sleeuwijkse Nicole Holthuis die zeer fraai met koor en orkest Gabriella's song vertolkte en solo met piano het bekende "Stay with me 'till the morning" ten gehore bracht.

De bijdrage van De Bazuin was zowel met koor als solistisch. Samen met het mannenkoor en harmonie werden alle hoeken van de kerk volumineus gevuld. Het complete Mastreechter Staar bracht nog een bezoek aan de thuishaven van De Bazuin. Op www.debazuin-gorinchem.nl  is zeker nog een en ander terug te vinden.

(Tekst gebaseerd op een recensie van Dhr. Th. Bos; fotografie: Vincent van den Bergh)