Zingen is een gezonde en prachtige hobby

Misschien wil je na de coronaperikelen bekijken of je wilt zingen bij de KZV Mastreechter Staar.  Mail voor vrijblijvende informatie naar ledenzaken@mastreechterstaar.nl

Pilot van project "Steerkes" afgesloten

 

Het was een prachtig mini-concert door zo'n 80 vrolijke en hoge jongens- en meisjesstemmen samen met de donkerbruine stemmen van de mannen van de Mastreechter Staar. Nog nooit was het Halleluja van Händel zo bijzonder van uitvoering en klonk het "Adieu Mein Klainer Garde Offitsier" zo vrolijk. En dat is de verdienste van dirigente Juf Marleen Everink. De Don Bosco kerk in Maastricht was goed gevuld met papa's, mama's, opa's en oma's die nu zelf konden horen goed de kinderen gewerkt hadden.

Zeven weken lang leerde Marleen de leerlingen van vijf basisscholen uit Maastricht de liedjes, maar vooral ook hoe leuk het is om samen te zingen. En dat is ook de doelstelling van het project "STEERKES". Dit concert was de feestelijke einduitvoering, hun beloning om samen met dat grote mannenkoor te kunnen zingen. En ze waren enthousiast, sommige zelfs hyper! Het eerste lied van het programma was het Mestreech volkslied en daarna volgde het 'Zenuwenlied'. Maar toen waren de zenuwen bij de kinderen al ver verdwenen.
De solopartij van Bèr Schellings, bij het eind lied "Adieu mein kleiner Gardeoffizier werd door de kinderen met open mond gadegeslagen. Hun gedachten: "Als ik zo zou kunnen zingen!", was op de gezichten lezen.

Solist in spé?

(Fotos: Huub Kerksemaekers, KZMS)