Zingen is een gezonde en prachtige hobby

Misschien wil je na de coronaperikelen bekijken of je wilt zingen bij de KZV Mastreechter Staar.  Mail voor vrijblijvende informatie naar ledenzaken@mastreechterstaar.nl

Het Parcours: Maastricht 2014

Jaarlijks opent Maastricht het culturele jaar met een presentatie van allerlei kunsten onder de naam "Het Parcours". Ook nu het perspectief van "Culturele Hoofdstad" voor het eerst ontbreekt, tracht Maastricht zich toch waardig te presenteren. En daar hoort de Koninklijke Staar bij. Waren wij voorheen een van de velen die zich presenteerden, dit jaar mocht de Staar het eindspektakel van de dag in het Theater het Vrijthof verzorgen, samen met het mannenkoor Borgharen. Deze samenwerking is uniek en goed voor 160 zangers. Het theater zat dan ook boordevol belangstellenden terwijl velen nog voor niets kwamen opdraven.

De voorstelling mocht er zijn. Eerst Borgharen, vervolgens de Staar met onder meer (het nieuwe) 'Coeur des chasseurs' van Rossini en vervolgens beide koren samen. En dat gaf kippenvelgevoelens. Vooral de aria "La Virgine deli Angeli" van Verdi met als solisten Ber Schellings en Yuki Hada deed iets heel bijzonders met het Theater.

De voorstelling werd afgesloten met drie Engelse liederen die aan de bevrijding refereerden en aan Anneke Grönloh want die soleerde met het 160 man tellende koor achter haar. Normaal niet het genre van de Staar maar wel leuk voor het publiek. En daar gaat het tenslotte om.

Foto: Vincent van den Bergh, KZMS