Zingen is een gezonde en prachtige hobby

Misschien wil je na de coronaperikelen bekijken of je wilt zingen bij de KZV Mastreechter Staar.  Mail voor vrijblijvende informatie naar ledenzaken@mastreechterstaar.nl

Maasmechelen 28 nov 2014; weer bijzondere ervaring

 

De zangers van de Staar keken er naar uit; het educatief concert voor de leerlingen van campus de Helix in Maasmechelen, België. De positieve ervaring van twee jaar terug was blijven hangen. Gewoon leuk om voor een groep scholieren, ca. 14 -18 jaar, een concert te geven mét uitleg over koormuziek. In het grote collegegebouw, uiterlijk een kopie van het Rijksmuseum in Amsterdam, ligt een grote kapel, een schitterende locatie voor een concert.

De jeugd was wederom onder de indruk toen de ruim tachtig Staar-mannen zingend binnenkwamen met "Conquest of Paradise" en vervolgens het "Domine salvam fac regem nostrum". Gezichten waarvan is af te lezen; 'ik ben benieuwd wat dat gaat worden', maar ook; 'misschien kan dat best leuk zijn'. Een gevarieerd programma met tussendoor uitleg van dirigent Paul Voncken, solist Bèr Schellings en Michiel Ballhaus.

Naar gelang het concert vorderde zag je meer blikken van waardering en bewondering en tot het eind van het programma werd er enthousiast geapplaudisseerd.

Wat de Staar betreft, volgend jaar weer!