Zingen is een gezonde en prachtige hobby

Misschien wil je na de coronaperikelen bekijken of je wilt zingen bij de KZV Mastreechter Staar.  Mail voor vrijblijvende informatie naar ledenzaken@mastreechterstaar.nl

Een benefiet concert op een bijzondere lokatie

Een niet alledaagse maar wel bijzondere lokatie voor een concert; de hal van een ziekenhuis met een enorme hal in moderne architectuur. Aanleiding voor dit benefietconcert, het 50-jarig jubileum van Ziekenomroep Sittard. Ons publiek bij dit concert; zo’n 100-120 toeschouwers in de hal, maar de meeste toeschouwers hebben we helemaal niet gezien! Dat waren namelijk de patiënten, verpleegd in de ca. 320 kamers, die via het intern tv-kanaal het concert live konden volgen.

Het was een klein’ concert met een zeer gevarieerd programma met tweede heuse premieres. De opkomst met "Amori Scendete” (Rossini) in flash-mob-style, een finale met drie show-stoppers; 'Consider yourself', 'Get me to the church on time' en 'You never walk alone'. Met nog twee zugaben, De twaalf rovers en de Fliegermarsch, werd het toch nog een volledig concert.

Leuk detail tijdens het concert was het komen en gaan van dienstdoende verplegers, verpleegsters en doktoren die vanaf de galerij even kwamen luisteren. Reacties van de patiënten in het ziekenhuis hebben we nog niet vernomen!

(Fotografie: Vincent van den Bergh, KZMS)