Zingen is een gezonde en prachtige hobby

Misschien wil je na de coronaperikelen bekijken of je wilt zingen bij de KZV Mastreechter Staar.  Mail voor vrijblijvende informatie naar ledenzaken@mastreechterstaar.nl

De Staar heeft een nieuwe dirigent

Afkomstig uit het Belgische Bilzen; Frederik Verhooghe.

Per 1 januari van het nieuwe jaar zal deze jonge dirigent (32) de baton overnemen van Paul Voncken. Er wordt met veel lof over zijn kwaliteiten; zeer dynamisch en enthousiasme gesproken.

Bij de eerste repetitie en tevens Nieuwjaarsreceptie op 4 januari in het nieuwe jaar, wordt Frederik Verhooghe officieel geïnstalleerd. Zaterdag 16 januari is zijn vuurdoop. Dan staat hij voor het eerst ‘op de bok’ bij een concert met de Staar in theater “Agnietenhof” in Tiel.

Overigens is Frederik Verhooghe niet de eerste Belgische dirigent bij de Staar. Dat was de zeer succesvolle Peter Gielen van 1891 tot 1936.

Verhooghe werd geboren in Genk en ging na zijn middelbare school aldaar muziek studeren in Leuven aan de Kunsthumaniora Lemmensinstituut. In 2007 behaalde hij zijn Master Koordirectie met meerdere 1e prijzen.

Momenteel is hij als leraar Muzikaal Onderwijs verbonden aan de V.I.I.O. Scholengemeenschap in Tongeren-Borgloon.

Daarnaast leidt hij meerdere koren en vocale ensembles, zoals het Koninklijk Gemengd Koor Jubilate (Lanaken), het Vocaal Ensemble Kar-e-toesj (Dilsen-Stokkem) en Zanggroep Aveland (Hoeselt). Als dirigent-organist is hij verbonden aan de Sint-Albertuskerk te Zwartberg (Genk). Verder is hij ook freelance begeleider bij de zanggroep Gioia in Meeuwen-Gruitrode.

(foto; Vincent van den Bergh, KZMS)