Zingen is een gezonde en prachtige hobby

Misschien wil je na de coronaperikelen bekijken of je wilt zingen bij de KZV Mastreechter Staar.  Mail voor vrijblijvende informatie naar ledenzaken@mastreechterstaar.nl

Concert in Bilzen, Belgiƫ

  foto: Vincent v.d. Bergh

Zaterdagavond 2 april. Met de “Conquest of Paradise” komt de Staar binnen in de Rijschool van de Commanderij Alden Biesen in Bilzen. Een sfeervolle zaal met alle 300 zitplaatsen bezet, met een flink aantal koorzangers en -zangeressen uit de regio. Het was lang geleden dat de Staar in België concerteerde en dan nu in Bilzen, de woonplaats van de nieuwe dirigent Frederik Verhooghe.

Naarmate het - zeer gevarieerde - programma vorderde, werden de reacties van het aanwezig publiek steeds enthousiaster en zij beloonde het koor steeds met veel applaus. De handicap van een ‘droge’ akoestiek werd door hard werken en goed articuleren overwonnen; ook boven-achter in de zaal waren de stukken uitstekend verstaanbaar.

Afgesloten werd met ‘Limburg mijn vaderland’ (zonder te zingen over het Oranjehuis) dat door de Belgische Limburgers, staande en met de hand op de borst, onder leiding van onze dirigent werd meegezongen.

Met tot tweemaal toe een gevraagde zugabe, De Fliegermarsch en vanzelfsprekend De twaalf rovers, werd een prachtige muziekavond afgesloten.