Zingen is een gezonde en prachtige hobby

Misschien wil je na de coronaperikelen bekijken of je wilt zingen bij de KZV Mastreechter Staar.  Mail voor vrijblijvende informatie naar ledenzaken@mastreechterstaar.nl

Mastreechter Staar geeft concert “200 jaar Koninkrijk”

Nederland is jarig! Maastricht – de meest Europese stad van het Koninkrijk – viert 200 jaar Koninkrijk op 30 augustus. In het kader van dit jubileum zijn er de komende maanden vele activiteiten die het internationale en historische karakter van Maastricht benadrukken. Het internationale cachet van het Koninkrijk staat hierbij centraal.

Een eerste van deze activiteiten is het concert "Mastreechter Staar viert 200 jaar Koninkrijk", door de Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar in het Theater aan het Vrijthof op zaterdag 31 mei. Het is juist de Staar die tot op de dag van vandaag – nu bijna 115 jaar - nauw verbonden is met het Koningshuis.
Al in 1899 verleende Koningin Wilhelmina het predicaat 'Koninklijke Zangvereniging' en recent heeft prinses Beatrix besloten beschermvrouwe te willen blijven van de Staar.

Het concert "200 jaar Koninkrijk" zal zich kenmerken door een zeer afwisselend muzikaal programma waarin naast Oudhollandse liederen, Slavische muziek en Franse chansons, ook aandacht zal zijn voor beroemde koorwerken. Uiteraard komt ook het Limburgse lied ruimschoots aan bod. Als rode draad zijn liederen te horen die passen binnen het thema "200 jaar Koninkrijk". Zo zullen de drie officiële volksliederen die sinds de invoering van de monarchie hebben geklonken worden uitgevoerd, en zijn liederen te horen die werden gezongen in 1919, bij een manifestatie in Den Haag tégen de voorgenomen annexatie van Limburg door België.

Bij dit Staar-concert zullen tevens een aantal getalenteerde studenten van het Maastrichtse Conservatorium, zowel vocaal als instrumentaal optreden.

Het concert is tot stand gekomen in samenwerking met het Theater aan het Vrijthof, de gemeente Maastricht en het "Maastrichts comité 200 jaar koninkrijk". Mevrouw Maria van der Hoeven is voorzitter van dit comité, waarin meerdere Maastrichtse prominenten zitting hebben genomen.

Datum : 31 mei 2014
Tijdstip : 20:00 uur
Plaats : Theater a/h Vrijthof
Entree : € 25,00

Kaartverkoop

Start 4-4-2014

:

Theater a/h Vrijthof; 043-350 55 55

www.theateraanhetvrijthof.nl

     
Dirigent : Paul Voncken
Piano : Michiel Ballhaus
Regie : John Ramaekers