Optreden in Maasmechelen

Na vijf kwartier aan het einde van het educatief concert, kreeg de Staar een ovationeel applaus van een enthousiast jong publiek, zo’n driehonderd studenten in de leeftijd van 16-19 jaar. Al voor de derde maal was de Staar te gast bij de scholengemeenschap ‘de Helix’ in het Belgische Maasmechelen.

Mooi om te zien hoe de aanvankelijk wat sceptische houding van de jongeren bij het binnenkomen van de Staar met “Conquest of Paradise”, omsloeg naar enthousiasme gedurende het vervolg van het concert. Die omslag begon bij de vertolking van “If I Were A Rich Man” door solist Bèr Schellings, gekleed in blauwe stofjas, cap en boodschappenwagentje en kreeg een absoluut hoogtepunt bij het optreden van onze jonge solist Fabio Verga. Vooral het jong ‘vrouwelijk schoon’ op de eerste rijen was zichtbaar onder de indruk bij “I’ve Got You Under My Skin” en “Can you feel the love tonight”. En toen Fabio een van de meisjes zijn zakdoek aanbood om de tranen te drogen, ging de zaal los.

Alle Staarzangers waren het er over eens, dit optreden is steeds weer een feest.

Directeur Jo Buekers heeft zijn doelstelling zeker bereikt; zijn studenten kennis te laten nemen van muziekcultuur in zijn vele vormen, waaronder dus koormuziek.

foto's Vincent van den Bergh