Kersttournee 2017

De Staar kan terugkijken op een bijzonder succesvol tournee. Maar liefst 3698 bezoekers in (afhankelijk van het aantal zitplaatsen) nagenoeg uitverkochte locaties. Mijdrecht(450), Oudenbosch(850),Dordrecht(800)Zandvoort(400),Badhoevedorp(400), en Maastricht(798).

Vredeskantate

Gewapend met sterk afwisselende muziekstukken trokken de zangers samen met soliste Syrinx Jessen, Bèr Schellings en  Fabio en aan de vleugel virtuoos Michiel Ballhaus onder leiding van dirigent Frederik langs `s Heren wegen. Naast de traditionele en gebruikelijke kerstliederen en slavische werken stond de Vredeskantate van Roger Moens centraal. De Staar legde ruim 1825 kilometer af en zat meer dan 25 uur in de bus.

Bijzondere rol voor Frederik

Ieder concert werd met staande ovatie afgesloten.  Ontwapenend was de wens “Good tidings we bring to you and your kin (familie)”. Hierbij draaide dirigent Frederik zich om naar het publiek en bracht een kerstgroet waarbij hij stopte bij de laatste woorden en liet de hele zaal “Happy New Year” wensen. Bijzonder was ook dat behalve solisten, pianist en dirigent op aanwijzing van Frederik nu ook de zangers meebuigen.

Bloemlezing reacties

Wat een kwaliteit! Imposante binnenkomst. Semi professioneel niveau. Geestdrift. Grandioze optreden. Vorstelijke Staar. Volwaardig professioneel koor. Schellings groots, de Ave Maria een kolfje naar de hand van Syrinx. Positief, beter dan het vorige concert.

Foto's Vincent v.d. Bergh