Muzikale verbroedering in Enter

Zaterdag 19 mei 2018 reisde een zeventig man sterke Mastreechter Staar naar het Twentse land  om  in de Antonius Abt Kerk in het kerkdorp Enter (gemeente Rijssen) een gezamenlijk Pinksterconcert te verzorgen met hun vakbroeders van het Rijssens Mannenkoor.

Reeds in de touringcar naar het hoge noorden zat de stemming er al snel in en de juiste toon voor de rest van de dag was toen reeds gezet.

De ontvangst bij aankomst in Enter door het Rijssens Mannenkoor was zeer hartelijk  en de band tussen de beide koren bleek nog steeds zeer ijzersterk te zijn.

Het RMK had de eer om voor eigen publiek het spits af te bijten. In een gevarieerd programma bracht het 110 man sterke koor een gevarieerd programma met werken uit de hele wereld ten gehore waarvan Die Nacht (Schubert), Pie Jesu en het ontroerende Sanctus uit Gounod’s Missa Solenelle de Sainte Cécile niet onvermeld mogen blijven.

Na de pauze bracht de Mastreechter Staar niet alleen een aantal klassiekers uit haar repertoire ten gehore, maar ook enkele wat nieuwer repertoire waarbij een speelse knipoog naar de barok werd gegeven met werken als Lascia ch’io pianga en Ombra Mai Fu (beiden Händel) en het eerste deel uit de Gloria van Vivaldi.

Tot slot vermengden beide koren zich om als één groot koor samen met de solisten de finalewerken Love Changes Everything en de Hallelujah van Händel te vertolken.

De avond werd op informele wijze afgesloten in het lokale cultureel centrum waar de mannen van de beide koren onder het genot van een drankje nog een uurtje ervaringen uitwisselden en (regionale) liederen aanhieven.

Tegen half twaalf is het de hoogste tijd geworden om terug naar Limburg te gaan en met het zingen van de Twaalf Rovers neemt de Mastreechter Staar afscheid van hun Twentse muziekvrienden.

Hopelijk niet voor lang…