Kerst 2018

48418590 2248215745503634 4533004317803675648 o 50proc

De Mastreechter Staar kijkt tevreden terug op de afgelopen weken. Traditioneel zijn de laatste weken de drukste weken voor de Staar. We begonnen onze concertreeks in de prachtige kapel van Scholengemeenschap / Campus De Helix te Maasmechelen (B). Eerst werd op 23 november een ‘educatief’ concert gegeven voor de laatste jaars ‘studenten van deze opleiding. En 2 weken later waren de ouders en andere genodigden te gast in een concert waarin de kijkers / luisteraars het ‘beste van twee werelden’ aangeboden werd: de eerste helft van het concert stond in het teken van o.a. opera, musical en ‘Staarklassiekers’, de tweede helft stond in het teken van kerst.

Een ander ‘2 werelden-concert’ vond een dag later plaats, op 9 december, in de Sint Laurentiuskerk te Antwerpen. Net zoals bij de 2 vorige concerten werd in deze prachtige Koepelkerk, zeer sfeervol versierd en verlicht, behalve door de Mastreechter Staar gezongen door onze solisten Bèr Schellings (bas-bariton), Fabio Verga (tenor), onze gast-baritons Galen Dole en Roger Deckers, en onze gast-sopraan Thembinkosi Magagula.

Op 22 december trakteerden wij een enthousiast publiek in het Muziekgebouw Eindhoven op een traditioneel en sfeervol Kerstconcert. Hetzelfde concert brachten wij op 2e Kerstdag in het Theater aan het Vrijthof te Maastricht: deze traditie duurt nu al 26 jaar en wederom was ons Theater volledig uitverkocht. In een zeer sfeervol aangekleed podium zetten behalve de Staar, dirigent Frederik Verhooghe, pianist Michiel Ballhaus, ook onze eigen solisten Bèr Schellings (bas-bariton) en Fabio Verga (tenor) en gast soliste Eline Meijs (sopraan) hun beste beentje voor, hetgeen door het publiek beloond werd met een daverend applaus. Daar doen we het voor!

Tekst Marcel Meertens
Fotografie Vincent van den Bergh / Bert Haandrikman