Mastreechter Staar: klaar voor nieuwe reeks kerstconcerten!

Al in het voorjaar worden de concepten geformuleerd, en repetities beginnen maar liefst al in juni: de kerstconcerten van de Mastreechter Staar vergen een lange voorbereiding. Traditioneel zijn de laatste weken van het jaar de drukste weken voor de Staar. Maar dat is niet erg: deze periode geeft voor de dirigent, pianist, solisten en zangers van de Staar ook de meeste voldoening!

Ook dit jaar is de Mastreechter Staar elk weekend ‘en route’. Maar liefst 5 keer kunt u ons horen en zien, verspreid over het land:

  • Op zaterdagavond 7 december geven wij de aftrap in Zieuwent. Dit concert in de St. Werenfriduskerk, beter bekend als de ‘kathedraal van de Achterhoek’, heeft in de eerste helft een wereldlijk karakter, en de 2e helft wordt een heus kerstconcert.
  • Één week later, op zondagmiddag 15 december, zijn wij te gast in de katholieke kerk H. Johannes de Doper te Mijdrecht-Wilnis. Ook hier een dubbelprogramma: voor de pauze wereldlijk, na de pauze kerst. Ook hier dus het mooiste uit 2 werelden!
  • De dagen worden langer en donkerder: op zaterdagavond 21 december kunt u daarom genieten van een volledig kerstconcert in Zandvoort, en wel in de St. Agathakerk.
  • Het jaar wordt voor de Mastreechter Staar traditiegetrouw als thuiswedstrijd afgesloten met het kerstconcert in het Theater aan het Vrijthof op 2e kerstdag (26 december).
  • En wij beginnen het nieuwe jaar fris en fruitig met een voorjaarsconcert, mét -omdat dat dan nog net mag- nog enkele kerstpareltjes: op 5 januari 2020 in het Fulcothater in IJsselstein.

Meer details over deze concerten en ook de kaartverkoop vindt u hier: https://www.mastreechterstaar.nl/agenda-onze-concerten

Behalve de mannen van de Mastreechter Staar ontmoet u dirigent Frederik Verhooghe, pianist Michiel Ballhaus, onze eigen solisten Bèr Schellings (bas-bariton) en Fabio Verga (tenor) en één van  gast solisten Eline Meijs en Bibi Ortjens (sopraan). Zij, én de mannen van de Mastreechter Staar, zien er naar uit u tijdens één van deze concerten te begroeten.

Fotografie Vincent van den Bergh / Bert Haandrikman