Mastreechter Staar hervat repetities

Maar liefst 6 maanden duurde de door corona veroorzaakte radio-stilte bij de Mastreechter Staar. Op 12 maart vond de laatste repetitie plaats, en sindsdien bleef het verenigingsleven voor de Staar-zangers beperkt tot Zoom-samenkomsten, Zoom-overlegjes en - bestuursvergaderingen, en een virtueel zangproject. 

Nu is de tijd rijp om langzaam weer op te starten. Met de nadruk op langzaam: gebaseerd op ge- en verboden opgelegd en geadviseerd door o.a. onze regering, het RIVM en het Koornetwerk Nederland, op ervaringen van andere koren, op wensen en ideeën van onze eigen zangers, is het bestuur van de Staar tot een protocol gekomen waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten, en op een veilige manier gerepeteerd kan worden. De (besloten) repetities vinden 1x per week plaats in Muziekschool Kumulus te Maastricht, in een zaal waarbij de verhouding tussen luchtkwaliteit en aantal aanwezige zangers goed is,  c. q. beter dan de norm. Het 1,5 meter voorschrift wordt bij de Staar naar 2 meter bijgesteld. Gerepeteerd wordt in 2 groepen van ieder 1 uur, met daar tussenin een luchtpauze.
 
De doelstelling van deze repetities is 2-ledig. De Mastreechter Staar wil het groepsgevoel levend houden, en wel op een andere manier dan alleen digitaal. Én we willen natuurlijk de stemmen zo veel mogelijk terugbrengen in conditie. 
 
VOORLOPIG GEEN CONCERTEN
Toewerken naar uitvoeringen tijdens deze repetities is -voorlopig- niet aan de orde. Alle geplande concerten hebben weliswaar een nieuwe datum, te beginnen in januari, maar het is nog steeds niet zeker of deze concerten doorgang kunnen vinden. Àls er in het voorjaar van 2021 een vaccin beschikbaar is, zoals optimistische experts schetsen, dan zou een terugkeer naar een normale situatie (in ons geval volle zalen, volledig groot koor op het podium) in de zomer van 2021 mogelijk kunnen zijn. 
 
Bezoek regelmatig onze website voor het laatste nieuws. 
 
​ONDANKS ALLES: NIEUWE ZANGERS WELKOM
​Ondanks alles, of beter gezegd 'met name nu'​ zijn nieuwe zangers van harte welkom. Immers, er kómt een einde aan deze donkere periode, en dan is het natuurlijk hartstikke leuk om deel uit te maken van ons schitterende koor met traditie én met toekomst. Muzikale scholing hoeft niet, door middel van een reeks zanglessen in groepsverband bereiden we je voor om mee te zingen in het koor. Neem vrijblijvend contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en laat je vertellen welke boeiende projecten er op stapel staan!