Kerst 2020: tijd om vooruit te kijken!

Wat voor de hele samenleving gold, gold natuurlijk ook voor de Mastreechter Staar. 2020 bood weinig om met plezier op terug te kijken.

Hoewel wij in een eerder artikel op onze website aangaven dat de repetities hervat werden (7 september), was dit maar van korte duur. Al na 3 weken realiseerden wij ons dat het onverantwoord zou zijn, verder te repeteren i.v.m. het snel stijgend aantal besmettingen in die periode. Nog vóórdat er sprake was van een formeel verbod, staakten wij wederom onze repetities.

Dit betekent dus dat wij het inmiddels maar liefst inmiddels 10 maanden stellen zonder onze grote hobby: zingen. Natuurlijk hebben bestuur en leden contact gehouden: ZOOM-samenkomsten, van de zomer toch nog een wandeling mét afstand, in juni een Virtueel Project, regelmatig virtuele zanglessen door onze zangpedagoog, en recent, in november/begin december, een nieuw Virtueel Project: Bethlehem.

We snakken er natuurlijk naar weer ‘gewoon’ bij elkaar te kunnen komen, te kunnen repeteren, en ons op een nieuwe concertreeks voor te bereiden. Maar….. niemand weet op dit moment nog wanneer dit opgepakt kan worden.

Zolang dit niet kan, zal de Staar er alles aan doen om op een virtuele manier 'in vorm'  te blijven, zodat wij weer kunnen ‘knallen’ zodra dat weer mag! 2021 zou een héél mooi jaar kunnen worden……

En zolang wij niet samen mogen komen, genieten we zelf van onze eigen muziek, maar ook u als bezoeker van deze website heeft daartoe de mogelijkheid. Bijvoorbeeld met deze mooie compilatie van kerstliederen.

Deze video begint met een impressie van één van de laatste repetities in 2019. De Mastreechter Staar is op dat moment klaar voor de kerstconcerten. U ziet enkele fragmenten uit het kerstconcert in het Theater aan het Vrijthof te Maastricht (26-12-2019), met in de hoofdrollen, naast dirigent Frederik Verhooghe en pianist Michiel Ballhaus, ook onze bas-bariton solist Bèr Schellings en gast-sopraan Eline Meijs.

In 2020 kon niet gerepeteerd en ook niet geconcerteerd worden. U ziet als afsluiting van deze video het resultaat van ons 2e thuiszing-project: Bethlehem. Opgenomen door en bij 43 van de Staarzangers thuis.

Bekijk de video hier: Mastreechter Staar Kerst 2019 vs. Kerst 2020

Edward van Overbeek / Mathieu Terlingen / Marcel Meertens