Kerst 2021: hetzelfde lied

Toen de Mastreechter Staar in augustus jl. vol goede moed voorzichtig de repetitie-draad weer oppakte, leek niets er op dat de positieve flow waarin we zaten abrupt zou stoppen.

Toch dwong de actuele corona-situatie eind november ons ertoe om de repetities, en dus ook uitvoeringen,  per direct te staken. En kort daarna werd dat van overheidswege bekrachtigd tot een officiĆ«le lockdown. Eerst alleen een avond-lockdown, maar sinds 19-12-2021 een volledige lockdown.

In oktober en november hebben we 2 mooie concerten mogen geven, t.w. in Steenwijk en in Tongeren, en daar hebben wij, maar ook ons publiek, van genoten.

De concerten in Gouda, Joure, Doetinchem, Maastricht, Breda en Tiel werden/worden geannuleerd, en zoveel mogelijk herplaatst. In onze concertagenda leest u altijd de laatste stand m.b.t. nieuwe data!

Wat ons nu nog rest is voortuitzien naar en vertrouwen hebben in de toekomst: veel mooie concerten in 2022. Maar ook genieten van prachtige muziek de we gemaakt hebben , en die troost biedt in deze donkere dagen.

We herhalen daarom graag het tweede  Stay @ Home project van de Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar uit 2020: Bethlehem. Dirigent Frederik Verhooghe, pianist Michiel Ballhaus en een deel van de zangers van de Mastreechter Staar voltooiden dit project met veel enthousiasme, en volledig in eigen productie, iedereen vanuit zijn eigen huiskamer.

Ga hier naar de video:  https://youtu.be/O_SB2YnF67Q

December 2021

Beeld : Vincent van den Bergh
Geluid: Edward van Overbeek
Geluidsassistenten: Mathieu Terlingen en Marcel Meertens