Zeewaardig slotakkoord van gedenkwaardige periode

Vier weken lang stond de Mastreechter Staar met het orkest van André Rieu op de planken voor diens jaarlijkse Vrijthofconcerten. Vijftien avonden lang zorgde men samen voor een spectaculaire show. Om deze periode waardig af te sluiten vond er aansluitend aan deze reeks op 1 augustus een boottocht op de Maas plaats voor de zangers van Eus Staar en hun aanhang.

Voordat we aan tafel gingen werd door de Staarzangers en Bèr Schellings aan de campinggasten aan de oever van de Maas een aubade gebracht. Voor deze gelegenheid werden de 12 rovers omgedoopt tot de 12 zeerovers.

Tijdens de vaart verzorgden de koks van Rederij Stiphout een uitgebreid alsook smakelijk dinerbuffet en bracht de Maastrichtse entertainer Roger Villevoye met zijn vrolijke klanken en gezellige zang een goede stemming aan boord van de M.S. Scheldevallei.

Tegen elven zet de Scheldevallei weer koers richting Maastricht en na nog eenmaal geroekoed te hebben op I will survive en het zingen van Adieu mein kleiner Gardeoffizier gaat ieder zijnsweegs in de stille, donkere Maastrichtse nacht. Fijne vakantie allemaal!

 Foto's: Bert Haandrikman en Vincent van den Berg