Muziek en Vlaai op zondagmiddag in Sneek

Zondag 20 november deed de theatertour “Wie sjoan os Limburg is” van de Mastreecher Staar het Friese stadje Sneek aan. De normaal al lange zit naar het hoge noorden werd nog een stukje langer door een extra ommetje als gevolg van een kapotte ophaalbrug,

De ontvangst in Sneek was echter allerhartelijkst zoals we dat telkenmale van het Friese publiek kunnen verwachten en het enthousiasme werd enkel groter toen preses Hans Reuser het publiek in het Fries verwelkomde.
De Mastreechter Staar bracht die middag een bloemlezing uit haar omvangrijke repertoire, variërend van klassiekers als het Jägerchor en het Soldatenkoor tot modernere liederen als Bella Ciao en The Awakening.
Het spreekt voor zich dat de Staar ook solisten mee naar Sneek genomen heeft waarbij er voor sopraan Eline Meijs een hoofdrol was weggelegd in het immer ontroerende Ave Maria van Caccini, Bas-Bariton Bèr Schellings kon vertellen van zijn Twaalf Rovers en Fabio Verga zong over Bella Ciao.
Een tweetal Limburgse medleys benadrukten nogmaals het thema van de huidige Staartour en dat werd nog eens benadrukt door de vlaaien waar het Friese publiek (en uiteraard ook de zangers) in de pauze op werden getrakteerd.
Aan het einde van het concert liet De Staar horen dat men in Limburg niet alleen van Limburg houdt maar ook andere delen van ons land een warm hart toedraagt door het zingen van het Fries Volkslied,
Na Adieu mein kleiner Gardeoffizier was de koek (of in dit geval de vlaai) echt op en na een zeer smakelijk chinees buffet was het tijd geworden om afscheid te nemen van Snits (Sneek) en de lange terugreis te aanvaarden.