Muzikale kleuren in Joure Galaconcert Jouster Fanfare

Op zaterdag 10 december 2022 deed de wintertour van de Mastreechter Staar de Friese stad Joure aan. In Joure, bekend van de koffiebrander Douwe Egberts, werd deelgenomen aan een gala Kerstconcert, georganiseerd en verzorgd door het Jouster Fanfare Orkest waaraan ook het combo van pianist Cor Bakker en zangeres Jennie Lena meewerkten. De Mastreechter Staar had haar solisten Eline Meijs en Bèr Schellings meegenomen. Ook de naam van Marco Bakker prijkte op het affiche maar deze werd last minute wegens ziekte op zeer waardige wijze vervangen door de jonge bariton Raoul Stefano

Dit kleurrijke artiestenpalet leverde een gevarieerde, drie uur durende rondreis op door het muzikale (kerst)landschap langs diverse stijlen als kleinkunst, jazz, HaFaBra, koorzang en klassiek alsook enkele gezamenlijke cross-overs.

Het laatste gezamenlijk werk was We wish you a merry Christmas waarmee het orkest, het combo, de Staar en alle solisten afscheid namen van het Jouster publiek. Na een korte nazit was het voor de Mastreechter Staar de hoogste tijd geworden om de koffiestad Joure vaarwel te zeggen en de 300 kilometer lange terugreis naar Limburg te aanvaarden.

Foto's: Vincent van den Bergh