Kerstconcert Maastricht 2022

Twee jaar heeft de Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar wegens de perikelen rondom corona haar geliefde, traditionele concert niet mogen uitvoeren. Het bleek overmacht.

Na deze moeilijke tijd bleek Het Theater aan het Vrijthof opnieuw een voortreffelijke gastheer. We mochten weer en wat hebben we daarnaar uitgekeken. Het laatste concert van dit afgelopen jaar moest vuurwerk worden. En een knaller werd het.

Voorafgegaan door diverse optredens in den lande en veelvuldige repetities is deze tweede kerstdag voorbereid.

De Staar aangevuld met nieuwe zangers, die tijdens de coronaperiode en daarna tot de vereniging zijn toegetreden. Tijdens ons optreden leek het alsof ze altijd bij ons hebben gehoord. En dat zegt iets.

Het feestelijk programma, voor een vol theater, bracht veel mooie kerstliederen op het podium met hier en daar een speels ander werk zoals: A te Corsica, het vrijheidslied van dit Franse eiland en Nella Fantasia van Ennio Morricone, prachtig begeleid door hoboïst Serol Yapici, Amy Schillings (sopraan), Bèr Schellings (bas-bariton) en koor.

Fabio Verga stond met zijn tenorstem met “The Lord’s Prayer” zijn mannetje.

Grote verrassing was het optreden van de veertienjarige Emma Kok (winnares van The Voice Kids 2021) het aanwezige publiek betoverde met haar stem. Zij bracht solo het nummer “The first Noel” en samen met de Staar het “Hallelujah” van Leonard Cohen.

Vermeld dienen ook de verbindende teksten van onze preses Hans Reuser te worden. Met humor, actualiteit en kwinkslagen werd het publiek door het programma meegenomen. Chapeau!!

Kortom een waardige muzikale invulling van deze 2e kerstdag waardoor alle aanwezigen met een absoluut voldaan kerstgevoel weer huiswaarts konden gaan.

Zalig Kerstfeest.

Huub Kersemaekers