NIEUWE DIRIGENT VOOR MANNENKOOR MASTREECHTER STAAR

De Vlaamse dirigent Frederik Verhooghe en het bestuur van de Staar hebben in goed overleg besloten de samenwerking te beëindigen.

De afgelopen 7 jaar gaf Frederik Verhooghe muzikaal richting aan de Staar en stond aan het roer tijdens vele succesvolle optredens in binnen- en buitenland. Mede dankzij hem is het koor ongeschonden door de pandemie gekomen. 

Verhooghe draagt deze maand het stokje over aan Hennie Ramaekers, die in de jaren ’80 furore maakte met de Staar. Onder zijn leiding zong de Staar o.a. bij de inhuldiging van Koningin Beatrix, in de nieuwe kerk in Amsterdam.

“Na mijn vertrek in 1991, is na 32 jaar de cirkel rond. De Mastreechter Staar is cultureel erfgoed voor Nederland en de koorwereld in het bijzonder. Ik zie dan ook met vertrouwen uit naar de hernieuwde samenwerking”, aldus Ramaekers. Het eerstvolgende concert van het fameuze mannenkoor onder leiding van Hennie Ramaekers als dirigent, zal plaatsvinden op 17 maart aanstaande in het Cultureel Centrum in Beveren-Waas, in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, 16 km ten westen van Antwerpen. 

Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar (Maastrichter Ster) werd opgericht in 1883 en verwierf in de loop van haar bestaan grote bekendheid in binnen- en buitenland. Hiernaast heeft het koor 7 gouden platen op haar naam staan. Door samenwerking met o.a. nationale en internationale artiesten, zoals vorig jaar zomer nog met André Rieu tijdens de 15 drukbezochte “Vrijthof-concerten”, is de “Staar” een muzikaal begrip geworden.

 


   

Scheidend dirigent Frederik Verhooghe    

Nieuwe dirigent Hennie Ramaekers