De Mastreechter Staar live bij Tijd voor Max

Vrijdag 10 november 2023

2023 Staar bij Max 1De Mastreechter Staar viert haar 140-jarig bestaan en dat heeft TV-kijkend Nederland op deze regenachtige vrijdagmiddag mogen ervaren. Voor de mannen van de Staar betekende dit een rit naar het Mediapark in Hilversum waar ze meteen in Staar-smoking moesten want het draaiboek van Tijd voor Max wacht op niemand.

Er zaten geen fouten in de opstelling en alle 80 zangers vonden hun plek in de huiskamer grote set van Tijd voor Max. Tijdens de camerarepetitie werden nog de nodige puntjes op de i gezet en tegen vieren keerden de zangers terug naar de foyer.

Tegen vijven stelden de zangers zich opnieuw op in de studio waar ze dit keer kennismaakten met de presentatoren Sybrand Niessen en Carrie ten Napel. Met een teaser van de laatste twee regels uit het Limburgs Volkslied luidde de Staar het vijf uurjournaal in en was het grote aftellen begonnen.

 

2023 Staar bij Max 2
Voor er iemand erg in had was de uitzending begonnen en na de aankondiging en nog een keer het slotakkoord van Limburg mijn Vaderland verliet het koor de studio om plaats te maken voor gasten uit de politiek, literatuur en televisie.

De laatste gast was niemand minder dan Staar-dirigent Hennie Ramaekers die een en ander vertelde over de 140-jarige Staar en de lustrum-concerten op 19 november aanstaande Het laatste woord van deze uitzending was voor de tachtig zangers van de Mastreechter Staar die met Carl Orff’s O Fortuna het weekend live inluidden.

Na een lekkere maaltijd was het tijd geworden om na een lange dag terug te keren naar Limburg. Een dag waarop 80 mannen gemiddeld twaalf uren met elkaar van huis waren om twee minuten live op televisie te mogen zingen voor het immer trouwe Staar-publiek.

2023 Staar bij Max 3

Klik op Mastreechter Staar bij Tijd voor Max op 10 november 2023 om de uitzending terug te zien