Concert in de Basiliek in Oudenbosch

Na het concert in 2017 was het in december 2023 weer tijd voor de Mastreechter Staar om in de Basiliek in Oudenbosch op te treden.

Het concert werd georganiseerd door Kiwanisclub Halderberge om geld in te zamelen dat werd samengevoegd met de opbrengst van enkele andere Kiwani-activiteiten om de onderstaande activiteiten te kunnen financieren:

  • Kerstpakketten voor 100 één-ouder gezinnen
  • Kerstdiner voor 30 eenzame ouderen
  • Reis naar de Efteling voor een aantal kansarme Nederlandse en Oekraïense kinderen

Na een reis van ongeveer twee uur, gerekend vanuit Buchten/Born, werden we in de crypte van de Basiliek hartelijk ontvangen met koffie, thee en water. Het inzingen vond net als in 2017 plaats in de basiliek.

Terug in de crypte werd er een lekkere ruime warme maaltijd geserveerd bestaande uit erwtensoep, twee soorten stamppot, gehaktballen, stoofvlees, rookworst en voor de liefhebbers een toetje waarbij de zangers zich over twee verschillende ruimtes moesten verdelen.

Na een speech van de voorzitter van de Kiwanisclub, begon het concert met de traditionele opkomst van het koor door via het middenpad van de Basiliek naar het altaar/podium te lopen. Deze keer droeg iedere zanger een brandende kaars in zijn hand en werd het ‘Conquest of Paradise’ gezongen.

2023 Oudenbosch 1

Na het ‘O bone Jesu’ en het ‘Alliluia Mnògaja Ljeta’ met onze bas-bariton solist Bèr Schellings, zong onze nieuwe gast soliste Celesta da Vinci het werk ‘Lovers’, hetgeen haar een groot applaus opleverde.

2023 Oudenbosch 2

Fabio Verga zong voor het eerst de solo ‘The Lord’s Prayer’ (met groot applaus) na de werken ‘Die Nacht’ en ‘Pacem’, gevolgd door het ‘MLK’ van U2, ‘La Vergine degli Angeli’, ‘O mio babbino caro’ (tweede solo van Celesta) waarna de eerste helft van het concert werd afgesloten met het ‘Hallelujah’ van Händel.

De werken na de pauze waren meer gericht op het Kerstrepertoire zoals o.a. ‘Weihnachtsglocken’, ‘Cantique de Noël’ en de ‘Holy City’, beide met Bèr Schellings als solist. Ook in de tweede helft van het concert werden nieuwe werken gezongen: ‘Do you hear what I hear’ en ‘Whisper! Whisper!’. Daarmee zong het koor dit concert drie werken voor de eerste keer!.

Het grootste applaus was wederom voor Bona Hutahaean met zijn solo ‘Can you feel the love tonight’ uit de musical The Lion King.

Het concert werd afgesloten met twee toegiften waarvan het laatste werk ‘Stille Nacht’ helaas niet in het donker werd gezongen.

Met een groot applaus van het publiek en vele complimenten van de organisatie die ook door dit concert veel geld had ingezameld voor de goede doelen, namen we afscheid met de belofte om vooral terug te komen om weer een concert te geven. Waarna we na een kort verblijf in de crypte rond 23:15 naar de bus liepen die ons naar het Zuiden zou rijden.