Roed, Geel en Greun.

2024 carnaval 3
De bekende carnavalskleuren versierden deze maandagavond de 29ste januari de repetitie van Eus Staar. Traditioneel, met een onderbreking van de coronapandemie van ruim twee jaar, bezocht Ziene Hoeglustigheid vaan Groet Mestreech, Prins Roy den Ierste met zijn gevolg van Tempeleers en Kachelpiepers de onderste ruimten van het Centre Céramique.
Het liedje van 2024 “In Mestreech” was al in voorgaande repetities voorbij gekomen en werd nu samen, bij het binnenkomen van het carnavaleske gezelschap, voor het voetlicht gebracht.
2024 carnaval 1
De hoge onderscheidingen dit jaar waren voor Nico Brennert, Peter Montforts, Michiel Ballhaus, Hennie Ramaekers en Lou Coninx.
Een gezellig samenzijn volgde, waarin de mobiele telefoons veelvuldig werden gebruikt om een en ander voor het thuisfront vast te leggen. Ook de hoffotograaf van de prins liet zich niet onbetuigd, gezien de fotografie op de website van de Tempeleers (www.tempeleers.nl).
2024 carnaval 2
Ook met enkele, al dan niet, alcoholische versnaperingen in het lijf, weet Eus Staar van wanten. De dirigent bedacht, om zonder enige repetitie, twee stukken naar voren te halen, die we lang niet meer gezongen hebben. Fairytale of New York en Loch Lomond worden misschien aan het lopende programma toegevoegd.
Bijzonder was het optreden van Bibi Ortjens, die na het Viljalied ook nog Fairytale samen met de Staar voor haar rekening nam. Bibi was net een dag terug van een tournee uit Duitsland met André Rieu, een van haar werkgevers. Het was een leuk muzikaal weerzien.
Hopelijk voor Bibi en de Tempeleers niet voor de laatste keer!!