Vrijheidsconcert 5 mei

2024 VrijheidsconcertDe Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar treedt dit jaar op tijdens het 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam. Het Maastrichtse mannenkoor, dat inmiddels 140 jaar bestaat, deelt het podium o.a. met zangeressen Karsu en Emma kok, presentator Frits Spits en de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ .

De Mastreechter Staar is verguld om voor dit geweldige evenement geselecteerd te zijn. Zingen voor en over onze Vrijheid is het mooiste dat er is.

Er wordt al enkele weken druk gerepeteerd door de ‘mannen van de Staar’. Wat er precies gezongen zal worden, blijft natuurlijk een verrassing!

De Mastreechter Staar gaat met een flinke groep naar Amsterdam. „Tegen de stroming in zijn we een groeikoor; nog ieder jaar krijgen we er leden bij. De jongste zanger is in de twintig, de oudste in de tachtig’’ aldus Edward van Overbeek, PR-verantwoordelijke bij de Mastreechter Staar.

De dertigste editie van het 5 mei-concert vindt plaats voor Koninklijk Theater Carré en kan vanaf de kade rondom de Magere Brug worden gevolgd. Het concert wordt eveneens vanaf 20.30 uur rechtstreeks uitgezonden door de NOS op NPO1. Het 5 mei-concert vormt traditiegetrouw de afsluiting van de Nationale Viering van de Bevrijding.

Klik hier:  https://www.4en5mei.nl/nieuws/feest-op-de-amstel-karsu-en-frits-spits-presenteren-het-5-mei-concert  voor informatie, of bezoek hier:   https://www.instagram.com/nationaalcomite4en5mei/     de Instagram-pagina van het Nationaal Comité 4 en 5 mei