Mastreechter Staar viert Bevrijdingsdag

Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar viert Bevrijdingsdag in Amsterdam 

2024 Amsterdam Afbeelding1“Ik hoef u niks te vertellen. Ook u leest de krant: Er is een andere wereld dan die we in ons hoofd hebben. Schrijvers, schilders, beeldhouwers, fotografen en andere kunstenaars, die schoonheid tevoorschijn toveren. Zo sta ik ook in het leven. Ik ga me niet neerleggen bij wat niet goed is en blijf wijzen naar mensen die zich met passie inzetten voor een betere wereld. 

Kijk eens over de Amstel, de rivier die Amsterdam haar naam gaf en waar Amsterdam haar adem vandaan haalt. Als we dat in het oog houden, dan komt het waarschijnlijk allemaal goed”. 

Een deel uit de gedenkwaardige voordracht van Frits Spits, die hij uitsprak als presentator op het 5 mei concert in Amsterdam. Samen met Karsu Dönmez, de Turks-Nederlandse zangeres, die sinds de aardbeving in Turkije alwaar zij veel familieleden verloor, tot grote hoogte stijgt. 

Samen met Karsu, Guus Meeuwis, Emma Kok en andere gerenommeerde artiesten, trad hier ook de Mastreechter Staar op. Een gedegen voorbereiding en coördinatie met de producent ITV Studios en het nationaal committee 4 en 5 mei is hieraan te pas gekomen. Met dank voor de inzet van onze preses Loe Coninx en de evenementen commissie o.l.v. Marcel Meertens.

Dirigent Hennie Ramaekers en pianovirtuoos Michiel Ballhaus hebben het beste uit het koor gehaald, om dit optreden muzikaal tot een succes te borgen. 

Tijdens deze bevrijdingsdag is de veelzijdigheid van het repertoire van de Mastreechter Staar niet onopgemerkt gebleven, daar we om de vrijheid te vieren uit onze klassieke rol gestapt waren.

 

Laten wij hopen dat Zijne Majesteit Koning Willem Alexander, Hare Majesteit Koningin Maxima en hun genodigden, waaronder onze gouverneur Emile Roemer en eega, genoten hebben van dit bevrijdingsfeest en dat ze de Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar en andere performers nog lang zullen heugen. 

2024 Amsterdam Afbeelding2

LEVE DE VRIJHEID EN LAAT DIE DOOR NIEMAND, ÉCHT NIEMAND AFNEMEN!! 

foto’s: Bert Haandrikman en Edward van Overbeek