DE STAAR IN FLIKKEN MAASTRICHT

Het was een heel lange, maar wel bijzondere dag. De opnamen voor een aflevering van “Flikken Maastricht”,seizoen 2025, waarin de Staar een hoofdrol speelt.

Onze ruim 80 zangers en nu amateur-acteurs, hadden zich maandagmorgen 27 mei al vroeg verzameld in de Grote Sociëteit aan het Vrijthof. De opname-crew verwelkomde ons met een toelichting op het programma van die dag en niet lang daarna begon de 1e scene;

de Staar in de kleedkamer en een eerste kennismaking met de bekende rechercheurs Eva van Dongen (Angela Schijf) en Floris Wolfs (Victor Reinier).

Zonder het gehele script te (mogen) verraden is het verhaal dat de Staar en solisten serieus worden bedreigd. En dat heeft direct invloed op de voorbereidende repetities voor een concert in de St. Servaas. En daar zijn we vele uren in de weer; steeds opnieuw opnemen, ook vanuit de verschillende camera-posities voor het beste resultaat. Ook een hoofdrol voor de solisten die worden bedreigd met de dood en rechercheur Eva en Floris die de verdachten opsporen.

Het lied “Lascia ch'io pianga” uit de opera Rinaldo van Händel is het lied van de dag; eindeloos inzetten en herhalen!

De lunch is buiten bij een food-truck op het Vrijthof, maar dan is het al half drie in de middag!

Dan naar ons repetitie lokaal in het Centre Ceramique en begint het weer opnieuw; “stilte, geluid, camera, actie”. De Staar met de solist die plotseling onwel wordt tijdens de repetitie.

Het is half tien als de regisseur ons hartelijk bedankt voor onze geweldige inzet. Zoals eerder gezegd; een bijzondere maar wel lange dag; “het pad van Staar-acteurs gaat niet over rozen”!

-o-o-o-o-

Van horen zeggen;
de Staar treed op bij 5 mei herdenking in Amsterdam en nu ook voor een aflevering van ‘Flikken Maastricht’!
Hoe ‘flikken’ ze dat toch bij de Staar.


2024 Flikken

(Foto: crew Flikken Maastricht)