Vijf Prinselijke onderscheidingen (+ Video)

 

Zijne hoge hooglustigheid Prins Henri I bezocht op donderdag 20 februari de Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar. Om exact 21.00 uur zong de Staar het nieuwe Carnavalsleedsje Roed Geel en Greun. Prins en zijn prinses Diane met hun gevolg "de hiere Tempeleers" kwamen binnenhossen. Na een hartelijk welkomswoord van vice-president Karel de Bont begon de lintjesregen. Onderstaande zangers en onze pianist Michiel Ballhaus werden door de Prins onderscheiden. Maar liefst 5 keer werd er geridderd.

  1. Willie Niesten: Willie is dit jaar al 60 jaar actief zingend lid. Dit gebeurt zelden. Hij viert dit jaar zijn 60 jarig sjubilee.
  2. Eric Kerkhofs. Eric is al 8 jaar de kapitein op het World wide web schip. Bovendien verzorgd hij iedere woensdag de Staarflits.
  3. Harrie Meissen: Harrie verzorgt de koffers en partituren al vele jaren. Daarbij helpt hij bij alle werkzaamheden in het archief.
  4. Jan te Riele heeft gouden vingers in de techniek en zet die op veel terreinen in.
  5. Belangrijk (wat ons betreft de hoogste onderscheiding) is voor onze "pianeur" Michiel Ballhaus. Michiel komt al 15 jaar 2 keer in de week vanuit Eindhoven naar de Staar. Dit jaar heeft hij het "nuije vastelaovendsleedsje" met de Staar ingestudeerd, zonder Eindhovens accent!

Tijdens de ceremonie dirigeerde de prins de Staar en nam plaats achter het drumstel ter begeleiding van het Carnavalsliedje van dit jaar. Het feest werd voortgezet in de kantine onder het genot van "hepkes en drenkskes".

 (Fotografie: Vincent van den Bergh; Video: Fijn Jonges)

Concertagenda