Preuvenemint met Koninklijk Bezoek

Ook dit jaar was de Koninklijke Mastreechter Staar wederom uitgenodigd voor een optreden op het Preuvenemint. Dit jaar stond de zaterdag van het culinair evenement in het teken van 200 Jaar Koninkrijk en het Koninklijk bezoek van Koning Willem en Koningin Maxima. Een concert op de kiosk op het Vrijthof bij het Preuvenemint is toch steeds een thuiswedstrijd en zeker bijzonder als de koning en koningin mogelijk even komen luisteren.

Dat laatste is er niet van gekomen, alhoewel het Koninklijk gezelschap en gasten tijdens het concert, direct achter de kiosk even de tijd kreeg om te "preuven". Dus moeten ze de Staar wel hebben gehoord! Met een licht en gevarieerd programma werd het een succesvol optreden, zichtbaar gewaardeerd door het talrijke publiek dat zich voor de kiosk had verzameld. Én met een eerste optreden voor eigen publiek van de nieuwe en vooral jonge Staar-solist, tenor Fabio Verga. Met flair en durf zong hij naar het publiek. De afsluiting met de Fliegermarsch werd massaal meegezongen.

Waren de weergoden de Staar blijkbaar goed gezind geweest; niet lang daarna liet Pluvius zich gelden. Met het welverdiend drankje in de hand moesten de Staarzangers beschutting zoeken onder de parasols.
De uitnodiging van de organisatie om volgend jaar weer terug te komen is al in dank aangenomen.

(foto: Vincent van den Bergh, KZMS)

 

Concertagenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30