• Lid worden

  Lid worden

  Om lid te worden van de Staar hoef je niet muzikaal geschoold te zijn! Ervaring is gewenst maar niet noodzakelijk en daardoor laagdrempelig. Gevoel voor muziek, passie en enthousiasme zijn de gewenste kwaliteiten.
  Bij de Staar leren wij je zingen door middel van zanglessen bij een zangpedagoog en deelname aan de repetities met een coach.

  Lees verder ...
 • Verenigingsleven

  Verenigingsleven

  Alle activiteiten -concerten, festiviteiten etc.- worden georganiseerd door de zangers zélf. De vereniging steunt op een erg grote groep vrijwilligers

  Alleen de dirigent, pianist, zangpedagoog en solisten zijn gehonoreerde professionals.

  Lees verder ...
 • Samenwerken !

  Samenwerken !

  Dat is de laatste jaren een belangrijk thema geweest binnen de Staar en zal zeker in de komende jaren steeds belangrijker worden. Samenwerken deden we al zeer intensief met André Rieu met andere koren uit de regio zoals Mignon in Geleen en St Cecilia in Vaals.

  Ook vond muzikale samenwerking plaats tussen De Staar en Harmonie St. Cécile uit Eijsden.

  Lees verder ...
 • Over de staar

  Over de staar

  De Staar is een vereniging met een lange historie en mooie tradities. Toch zijn we een moderne vereniging en werken we hard aan vernieuwing. Sleutelwoorden zijn: Koninklijk, Publieksgericht en met Muzikale Passie een Performance neerzetten.

  Discipline en aandacht voor kwaliteit zijn even hard nodig als het potje bier en gezelligheid na afloop.

  Lees verder ...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Verenigingsleven

Naast het zingen staat ook het onderling sociaal contact binnen de vereniging hoog in het vaandel! De Staar kent een goede verenigingsband en de partners worden zoveel mogelijk betrokken bij verenigingsactiviteiten. Zoals de Nieuwjaarsborrel, het bezoek van de Stadsprins van Maastricht en de jaarlijkse Eucharistieviering in de Sint Servaas Basiliek. Dit is een speciale mis voor de levende en overleden leden van de Staar met daarbij de huldiging van de jubilarissen uit de vereniging. In november is de jaarlijkse Cecilia-feestavond.

Deze activiteiten zijn ook een compensatie voor het feit dat de mannen van de Staar vaker van huis zijn. Alle activiteiten, concerten, festiviteiten en dergelijke, worden georganiseerd door het bestuur en de zangers zélf. De vereniging steunt op een grote groep vrijwilligers. Alleen de dirigent, de pianist, de zangpedagoog en solisten, zijn gehonoreerde professionals.

Het bestuur van de Staar bestaat uit zeven leden. De bestuursleden zijn herkenbaar aan het rode lint met het Staarinsigne dat zij dragen op het Staarkostuum.

De Staar treedt op gekleed in zwarte smoking met bordeauxrode strik of licht gekleurd gilet met dito das strik. De smoking dient door de zanger aangeschaft te worden; de vereniging geeft nieuwe zangers hierbij een tegemoetkoming van € 150.

Bij binnenlandse en meerdaagse buitenlandse concertreizen wordt over het algemeen een eigen bijdrage in de kosten gevraagd.